Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».
Назва предмету закупівлі: ДК 021:2015: 15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості (Рис, крупа гречана, кукурудзяна крупа, крупа пшенична, пшоно, булгур, крупа ячмінна, борошно пшеничне)
Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-11-08-006803-a
Відкриті торги з особливостями
Обсяги закупівлі:
- Рис (ДК 021:2015: 15614000-5 Рис оброблений) – 410 кг.
- крупа гречана (ДК 021:2015: 15613000-8 Продукція із зерна зернових культур) – 130 кг.
- кукурудзяна крупа (ДК 021:2015:15613000-8 Продукція із зерна зернових культур) – 20 кг.
- крупа пшенична (ДК 021:2015: 15613000-8 Продукція із зерна зернових культур) – 95 кг.
- пшоно (ДК 021:2015:15613000-8 Продукція із зерна зернових культур) – 100 кг.
- булгур (ДК 021:2015:15613000-8 Продукція із зерна зернових культур) – 50 кг.
- крупа ячмінна (ДК 021:2015: 15613000-8 Продукція із зерна зернових культур) – 25 кг.
- борошно пшеничне (ДК 021:2015:15612100-2 Борошно пшеничне) – 70 кг.
Строк поставки товару: до 31.12.2024 року.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 37 170,00 грн. з ПДВ.
Місця поставки:
- Великоколоднівський НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» с. Велике Колодно, вул. Є. Козака, 2А
- Жовтанецький ліцей, с. Жовтанці, вул. Незалежності, 1
- Жовтанецька гімназія, с. Жовтанці, вул. Загаївська, 143
- Новоставська гімназія, с. Новий Став, вул. Грабовського, 30
- Ременівський опорний ЗЗСО, с. Ременів, вул. Незалежності, 30.
Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі – Рис, крупа гречана, кукурудзяна крупа, крупа пшенична, пшоно, булгур, крупа ячмінна, борошно пшеничне на підставі «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», що затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 року № 275, а саме методом порівняння ринкових цін.
Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах виробників та постачальників відповідної продукції, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель “Prozorro” щодо аналогічних закупівель.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Особливі умови:
1. Дотримання строків придатності продукту харчування.
2. Умови поставки – виключно в асортименті та обсязі, зазначеному у заявці Замовника.
3. Товар повинен постачатися транспортом постачальника за рахунок постачальника.
4. Розвантаження товару здійснює Постачальник власними силами за власний рахунок.
5. Переможець процедури закупівлі, повинен відпрацювати та узгодити, з керівником закладу освіти, маршрути та графіки постачання продуктів.
Рис - Рис довгий або круглий. Зерна рису цілі, напівпрозорого кольору. Смак і запах зерен характерний для рису, фасування у прозору упаковку, вагою до 1 кг. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Товар по якості та безпечності повинен відповідати діючим на момент проведення закупівель ДСТУ. Термін придатності товару не менш 80% до дати завершення терміну придатності.
Крупа гречана - Крупа гречана фасована. На кожній упаковці повинна бути наступна інформація: назва продукту, назва виробника, вага нетто, склад продукту, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Розсипчаста маса, характерна для цього виду круп. Колір: жовто-коричневий різних відтінків. Смак і запах притаманний для цього виду круп без стороннього присмаку та запаху і ознак затхлості та плісняви, фасування у прозору упаковку, вагою до 1 кг. Наявність шкідників не допускається.
Кукурудзяна крупа - Зовнішній вигляд: розсипчаста, суха, чиста, однорідного розміру та кольору, без грудочок. Товар по якості та безпечності повинен відповідати діючим на момент проведення закупівель ДСТУ. Фасування - фасування у прозору упаковку, вагою до 1 кг., без механічних ушкоджень.
Крупа пшенична - фасована, вагою до 1 кг. Має бути добре відшліфована на мілкі частинки; чиста, без домішок, без шкідників, без сторонніх запахів, без плісняви. Зовнішній вигляд повинен відповідати даному виду круп. Наявність шкідників не допускається.
Пшоно - Пшоно шліфоване повинно мати жовтий колір різних відтінків, притаманний пшону смак та запах, бути чистим, сухим, без затхлості та плісняви, фасування у прозору упаковку, вагою до 1 кг. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Термін придатності товару не менш 80% до дати завершення терміну придатності.
Булгур - Крупа повинна бути ціла, не дроблена, не зіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння, мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого, та інших сторонніх запахів). Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Не заражений шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, ваго нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Фасування у прозору упаковку, вагою до 1 кг.
Крупа ячмінна - Запах та смак - властивий крупам ячмінним, без сторонніх запахів. Не допускається запліснявілий і затхлий запахи. Не допускається наявність пошкодженої шкідниками, ураженої хворобами продукції. Залишки термінів зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% загального терміну зберігання. Фасування - у прозору упаковку, вагою до 1 кг.
Борошно пшеничне - Борошно пшеничне, фасоване, сорт вищий. Колір білий, запах властивий пшеничному борошну, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий. Смак властивий пшеничному борошну, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий. Наявність шкідників не допускається.
Особливі умови:
Якість товару повинна відповідати вимогам відповідних діючих нормативних документів ДСТУ, ТУ тощо.
Підтверджується документами при кожній поставці товару копії декларації виробника / посвідчення про якість харчових продуктів на запропонований учасником товар.
Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. Упаковка має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність.
Учасник повинен дотримуватись умов температурного режиму для продуктів харчування, які цього потребують при їх зберіганні та перевезенні.
Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин.
Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника. Завіз продукції повинен здійснюватися при наявності накладної.
Учасник визначає ціну з урахуванням усіх своїх витрат, податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, в тому числі на транспортування до місця поставки, страхування та таке інше.
Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, але всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник. ПОСТАВКА НЕ ЯКІСНОГО ТОВАРУ МОЖЕ БУТИ ПРИЧИНОЮ РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ раніше встановленого строку!