Відділ освіти Жовтанецької сільської ради Львівської області
Жовтанецької сільської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 24.01.2023 17:16
Кількість переглядів: 72

На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».

Назва предмету закупівлі:  ДК 021:2015: 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі (Огірок квашений, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, сухофрукти, томатна паста, чорнослив)

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-01-19-006596-a

 Відкриті торги з особливостями

Обсяги закупівлі:

  •   Огірок квашений - 650 кг
  •   Горошок зелений свіжоморожений - 250 кг
  •   Капуста квашена - 500 кг
  •   Сухофрукти - 450 кг
  •   Томатна паста - 200 кг
  •   Чорнослив - 15 кг

Строк поставки товару до 31.12.2023 року.

Очікувана вартість предмета закупівлі: 142 000,00 грн. з ПДВ.

Місця поставки:

  • Великоколоднівський НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» с. Велике Колодно, вул. Є. Козака, 2А
  • Жовтанецький опорний ЗЗСО с. Жовтанці, вул. Незалежності, 1
  • Жовтанецька гімназія, с. Жовтанці, вул. Загаївська, 143
  • Новоставська гімназія, с. Новий Став, вул. Грабовського, 30
  • Ременівський опорний ЗЗСО, с. Ременів, вул. Незалежності, 30.

 Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі – Огірок квашений, горошок зелений свіжоморожений, капуста квашена, сухофрукти, томатна паста, чорнослив  на підставі  «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», що затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 року  № 275, а саме методом порівняння ринкових цін.

Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах виробників та постачальників відповідної продукції, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель  “Prozorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 Огірок квашений. Огірки квашені повинні бути урожаю 2022-2023 року. Огірки цілі, відповідні даному сорту, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Сторонні домішки не дозволяються. Консистенція – огірки міцні, м’якоть щільна, повністю просочена розсолом, хрустка. Смак та запах – властиві для квашеного продукту, солонувато-кислуватий смак з ароматом та присмаком прянощів, без сторонніх присмаку та запаху. Колір – зеленувато-оливковий, різних відтінків, без плям та опіків. Якість розсолу – мутнуватий, приємного аромату, солонувато-кислуватого смаку, більш гострого, ніж у огірків.  Строк придатності огірків квашених на момент поставки має становити не менше 85% від загального терміну зберігання. Тара чиста, не ушкоджена, з обов’язковим маркуванням. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без консервантів, ароматизаторів і барвників. Якість – згідно ДСТУ, ТУ, ТУУ. Технічні характеристики предмету закупівлі повинні відповідати Санітарним правилам для підприємств продовольчої торгівлі, технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України.   

Горошок зелений свіжоморожений. Вид заморозки: суха (шокова); Склад: горох зелений; чистий без різних домішок. Консистенція: тверда; Без льодяної глазурі. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Упаковка ціла, герметична. Товар не повинен містити ГМО.

Капуста квашена. Шаткована, вагова, в поліетиленових відрах. Повинна мати білий колір, хрустку консистенцію, кислувато-солодкуватий смак, без сторонніх запахів та смаків. Розмір шаткування середній або мілкий. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Урожай 2022-2023 року.

Сухофрукти. Смак і запах властивий сорту ,без стороннього запаху (затхлості, кислого запаху). Сухофрукти цілі, чисті, здорові, сухі без гнилих ягід та плісняви, не уражені шкідниками, без сторонніх запахів. Продукти виготовлені з натуральних компонентів. Повинні відповідати вимогам термічної обробки.

Томатна паста. Зовнішній вигляд та консистенція: однорідна, концентрована маса від напіврідкої до консистенції, без темних включень, грубих часток плодів. Колір: червоний, оранжевий-червоний або темно-червоний рівномірний за всією масою. Допустимий буруватий відтінок. Смак і запах: властиві концентрованій томатній масі, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху. Якість товарів відповідно: ГОСТ, ДСТУ або ТУ виробника. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів.

Чорнослив. Чорнослив без кісточки в’ялений без додавання цукрів і підсолоджувачів. Плоди повинні бути чисті, сухі, сипучі, не підгнилі, без плодоніжки, сторонніх включень, плісняви, шкідників. Фрукти повинні бути еластичними, не ламкими, не злипатися при стиснені. Колір повинен відповідати складу фруктів сухофруктів, однорідний темно-коричневий. Смак і запах: солодкий або солодко-кислий, властивий фруктам даного виду, без стороннього смаку і запаху.

Якість товару повинна відповідати вимогам відповідних діючих нормативних документів ДСТУ, ГОСТ, ТУ тощо.

Підтверджується документами при кожній поставці товару копії декларації виробника / посвідчення про якість та копія протоколу лабораторних досліджень щодо якості харчових продуктів на запропонований учасником товар.

  Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. Упаковка має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність.

  Учасник повинен дотримуватись умов температурного режиму для продуктів харчування, які цього потребують при їх зберіганні та перевезенні.

 Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин.

 Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника. Завіз продукції повинен здійснюватися при наявності накладної.

 Учасник визначає ціну з урахуванням усіх своїх витрат, податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, в тому числі на транспортування до місця поставки, страхування та таке інше.


« повернутися

Вхід для адміністратора