Відділ освіти Жовтанецької сільської ради Львівської області
Жовтанецької сільської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 23.01.2023 17:25
Кількість переглядів: 107

На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».

Назва предмету закупівлі:  ДК 021:2015: 15110000-2 М’ясо (Філе куряче охолоджене, м'ясо свинини нежирної заморожене (без кісток))

Ідентифікатор закупівлі UA-2023-01-16-006634-a

Відкриті торги з особливостями

Обсяги закупівлі:

  •  Філе куряче охолоджене – 3 500 кг.
  • М'ясо свинини нежирної заморожене (без кісток) – 500 кг.

Строк поставки товару до 31.12.2023 року.

Очікувана вартість предмета закупівлі:  594 000,00 грн. з ПДВ.

Місця поставки:

  • Великоколоднівський НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» с. Велике Колодно, вул. Є. Козака, 2А
  • Жовтанецький опорний ЗЗСО с. Жовтанці, вул. Незалежності, 1
  • Жовтанецька гімназія, с. Жовтанці, вул. Загаївська, 143
  • Новоставська гімназія, с. Новий Став, вул. Грабовського, 30
  • Ременівський опорний ЗЗСО, с. Ременів, вул. Незалежності, 30.

 Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі – Філе куряче охолоджене, м'ясо свинини нежирної заморожене (без кісток) на підставі  «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», що затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 року  № 275, а саме методом порівняння ринкових цін.

Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах виробників та постачальників відповідної продукції, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель  “Prozorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

 Філе куряче охолоджене. Добре знекровлені з чистою поверхнею, без згустків крові. В середині поверхня суха, не завітрена, внутрішня поверхня чиста, без згустків крові. Жировий шар не повинен виступати за м’язову тканину більше, ніж на 1 см. Товар повинен відповідати показникам якості, які встановлюються законодавством України та згідно вимог відповідного ДСТУ або ТУ.

Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання.

При поставці філе курячого охолодженого вітчизняного виробництва постачальник повинен надати такі документи: документ, що підтверджує якість продукції, виданий виробником, - декларацію виробника (якісне посвідчення); чи експертний висновок, виданий державною ветеринарною установою; чи ветеринарне свідоцтво; чи висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи при надходженні нових харчових продуктів. Допускається замість оригіналів висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, експертного висновку, який буде зазначений в особливих відмітках оригіналу ветеринарного свідоцтва, що супроводжує партію продукції, наявність завірених копій зазначених документів. Транспортні засоби для перевезення м'ясних продуктів повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил і мати санітарний паспорт та санітарну книжку водія ( завірені копії подаються одноразово в бухгалтерію).

М'ясо свинини нежирної заморожене (без кісток). М'ясо вищої категорії (без кісток). Якість м'яса визначається відповідно до вимог нормативних документів на кожний конкретний вид продукції. Товар повинен відповідати показникам якості, які встановлюються законодавством України та згідно вимог відповідного ДСТУ або ТУ. Поверхня свіжого розрізу злегка волога, але не липка, певного кольору для кожного виду м'яса. М'ясний сік прозорий. Консистенція пружна, тобто ямочка, яка утворилася після натискання пальцем на м'ясо, швидко зникає. Запах - властивий виду м'яса, без ознак псування. Не повинно бути залишків шкури, згустків крові, забруднень, не дозволяється завозити м’ясні обрізки. Термін придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 80% загального терміну придатності споживання. Заморожене м'ясо та м'ясні продукти транспортують в охолоджувальних або ізотермічних засобах транспорту, що забезпечують якість продукції відповідно до правил і норм перевезення швидкопсувних вантажів, що діють на даному виді транспорту. Кожна партія замороженого м'яса та м'ясних продуктів супроводжується документом про якість та ветеринарним посвідченням установленої форми. У документі про якість, засвідченому печаткою вантажовідправника, мають бути зазначені точне найменування продукції, якісний стан та транспортабельність вантажу (термін транспортування у добах), температура продукту при завантаженні, дата виготовлення, термін придатності до споживання, призначення вантажу. Транспортні засоби для перевезення охолодженого м'яса яловичини, свинини, баранини, козлятини та м'ясних продуктів повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил і мати санітарний паспорт та санітарну книжку водія ( завірені копії подаються одноразово в бухгалтерію). Товар повинен постачатись відповідно до заявок (графік поставок та дні завозу продуктів харчування можуть змінюватися Замовником враховуючи потреби Замовника) у тарі, що відповідає вимогам санітарних правил і норм.

Загальні вимоги до поставки товару:

1. Якість товару що постачається повинна підтверджуватись такими документами, як сертифікат відповідності / чи якісне посвідчення / чи висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи /чи ветеринарне свідоцтво / чи інший документ згідно законодавства, який підтверджує безпеку  та якість харчових продуктів (дані документи подаються при поставці, в залежності від виду товару, який постачається). Товари повинні відповідати показникам якості безпеки, які встановлюються законодавством України та діючим стандартам ТУ, ДСТУ.

2. Тара та упаковка повинні бути виготовлені з матеріалів дозволених для використання.

3. Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені,  транспортних витрат, навантажувально – розвантажувальних робіт.

4.  Товар має постачатися з терміном придатності не менше 80% загального терміну зберігання.

5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують їх походження безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно гігієнічним вимогам. Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару.

6. Постачання товару відбувається партіями (згідно заявок Замовника) протягом 2 днів з моменту замовлення, спецтранспортом Учасника та за його рахунок. 

7. Категорично забороняється постачання продуктів харчування, які зокрема:

-  продукти, що містять генетично модифіковані організми-підтвердити письмово;

- продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти;

- продукти, що містять більше 3-х Е, в зв’язку з тим, що не відомо, як вони взаємодіють;

- продукти, що містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію.

8. Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки, про що надається лист підтвердження. Упаковка має містити всю необхідну інформацію про товар, згідно вимог чинного законодавства: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність.

9.  Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин. Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника. 

10. Товар має постачатися спецтранспортом, який відповідає всім санітарним нормам та  вимогам.


« повернутися

Вхід для адміністратора