Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».
Назва предмету закупівлі: ДК 021:2015: 15530000-5: Вершкове масло (масло вершкове)
Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-01-13-004249-a
Відкриті торги з особливостями
Обсяги закупівлі:
- Масло вершкове – 500 кг.
Строк поставки товару: до 31.12.2023 року.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 125 000,00 грн. з ПДВ.
Місця поставки:
- Великоколоднівський НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» с. Велике Колодно, вул. Є. Козака, 2А
- Жовтанецький опорний ЗЗСО с. Жовтанці, вул. Незалежності, 1
- Жовтанецька гімназія, с. Жовтанці, вул. Загаївська, 143
- Новоставська гімназія, с. Новий Став, вул. Грабовського, 30
- Ременівський опорний ЗЗСО, с. Ременів, вул. Незалежності, 30.
Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі – Масло вершкове на підставі «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», що затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 року № 275, а саме методом порівняння ринкових цін.
Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників,в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель, проводились ринкові консультації.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Масло вершкове не менше 80% жирності – консистенція масла має бути щільною, однорідною. Поверхня в розрізі – слабко блискуча, суха. Колір – від білого до жовтого, однорідний у всій масі. Смак і запах – чистий, характерний для даного виду масла, без сторонніх присмаків і запахів. Вершкове масло вироблене тільки з коров’ячого молока та (або) продуктів його перероблення. Без сторонніх домішок.
Вершкове масло має бути упаковане пакувальним матеріалом, який дозволено для пакування харчових продуктів та який забезпечує якість під час зберігання, транспортування та реалізації. Упаковане у транспортну тару - картонні ящики.
На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Вершкове масло повинно фасуватись відповідно до потреби замовника.
Товар повинен постачатись відповідно до заявок 1 раз на тиждень у тарі, що відповідає вимогам санітарних правил і норм. Відповідно технічним та якісним характеристикам предмета закупівлі. Учасник повинен застосовувати заходи із захисту довкілля.
На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше 80 % до загального терміну придатності до споживання.
Учасник визначає ціну з урахуванням усіх своїх витрат, податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, в тому числі на транспортування до місця поставки, страхування та таке інше.
Кожна партія товару має супроводжуватися документами (видатковими накладними, документами, які засвідчують якість та безпечність товару (посвідчення про якість та/або декларація виробника, яку видають Учаснику оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції)).
Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин. Доставка, навантаження та розвантаження товару здійснюється за рахунок постачальника.